NetBeans pre-build failed due to the incorrect configuration

Fu Jie fujie at loongson.cn
Thu Dec 27 12:56:22 UTC 2018


Hi all,


OpenJDK build with NetBeans failed during the pre-build process.
The reason is that configuration in 
make/nb_native/nbproject/configurations.xml is wrong.

The setting that leads to the failure is:
        <preBuildCommand>sh ../configure --with-debug-level=slowdebug 
--disable-zip-debug-info</preBuildCommand>

Two pionts were wrong here:
  1) the path of configure script specified was incorrect which should 
just be "sh configure" instead of "sh ../configure".
  2) deprecated --disable-zip-debug-info was used which is now an 
unrecognized option.

The pre-build succeeded with the following configuration. For more 
info., see [1].
        <preBuildCommand>sh configure 
--with-debug-level=slowdebug</preBuildCommand>


Further more, there are too many invalid items in 
make/nb_native/nbproject/configurations.xml. For example
This item is invalid since advancedThresholdPolicy.cpp had been removed 
from the project.
----------------------------------------------------------------------------
         <item 
path="../../src/hotspot/share/runtime/advancedThresholdPolicy.cpp"
               ex="false"
               tool="1"
               flavor2="0">
         </item>
----------------------------------------------------------------------------
For more invalid items, see [2].


To fix the issues, make/nb_native/nbproject/configurations.xml needs to 
be updated. And I made a patch[3] for this.
Could anyone help to review it? Thank you!

[1] 
https://github.com/DamonFool/MyBlog/blob/master/JVM/nb-prebuild-failed.md
[2] 
https://github.com/DamonFool/MyBlog/blob/master/JVM/nb-invalid-config-items.md
[3] 
https://github.com/DamonFool/MyWorkspace/blob/master/others/nb-config.diff

Best regards,
Fu Jie




More information about the build-dev mailing list